Bunuri scoase la vânzare de fisc

DISTRIBUIȚI

Fiscul face tot mai mulţi bani din executările silite! ANAF scoate la vânzare periodic, maşini, imobile şi alte bunuri, puse sub sechestru, la preţuri foarte mici, care pot fi cumpărate în urma unor licitaţii. Până acum, Agenţia de Administrare Fiscală a vândut bunuri de aproape 140 de milioane de lei.

În acest an, fiscul a creat un departament special care a pus toate bunurile confiscate într-o evidenţă electronică şi le-a scos la vânzare.

Bunurile confiscate, scoase la licitaţie de fisc, pot fi cumpărate la preţ de chilipir, dacă vă înscrieţi la licitaţiile organizate periodic de ANAF. Documentele necesare se depun, cel mai târziu, cu o zi înainte de ziua licitaţiei. Printre documente trebuie să se regăsească şi dovada plăţii taxei de participare, ceea ce înseamnă 10 la sută din preţul de pornire a licitaţiei. Dacă bunul nu se vinde la prima licitaţie, preţul scade cu 25 la sută la a doua rundă şi cu 50 la sută la a treia, condiţia fiind să se prezinte cel puţin două persoane la licitaţie.