BLOCAŢI DE VISCOL PE TRANSALPINA

DISTRIBUIȚI

Un microbuz cu turişti străini a rămas blocat pe Transalpina din cauza zăpezii şi a fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor şi a jandarmilor montani. În Constanţa, în schimb, a plouat torenţial, iar în mai puţin de o oră străzile au fost acoperite cu apă până la genunchi. De mâine însă, începe să se încălzească însă temperaturile vor fi mici pentru începutul de octombrie

Maşina în care erau turiştii străini nu era echipată de iarnă, iar în zonă a nins şi a viscolit. Drumarii au intervenit pentru a-i debloca. Unul dintre turişti a mers cu ATV-ul până la Rânca, unde a anunţat poliţia. De asemenea, pe lângă microbuz, şi un autoturism cu două persoane a rămas blocat pe Transalpina.

Şi în Harghita iarna îşi face simţită apariţia. Astăzi a fost pentru a treia oară când a nins acolo, iar oamenii încep deja să se pregătească de sezonul rece. Spre bucuria unora dintre turişti.

Iar la Constanţa a fost cod portocaliu şi a plouat torenţial. Circulaţia maşinilor în marile intersecţii a fost blocată, iar mai multe echipaje de pompieri au intervenit ca să desfunde canalizările care n-au mai făcut faţă.

Se ştia încă de aseară că va fi prăpăd la Contanţa, după ce ANM a emis o informare prin care anunţa precipitaţii abundente. Spre dimineaţă, meteorologii au emis mai multe coduri galbene şi anunţau cantităţi de apă de până la 35 de litri pe metru pătrat.

De mâine însă, vremea se va linişti, dar temperaturile vor rămâne scăzute, sub media perioadei în care ne aflăm.