Becali, ajutoare pentru sinistraţi

DISTRIBUIȚI

Gigi Becali promite să refacă din temelii toate cele 35 de case, din Galaţi, distruse de viitură. Omul de afaceri a ajuns, în această dimineaţă, în zonele afectate, încărcat cu alimente şi paturi pentru sinistraţi. Impresionat de situaţia oamenilor, patronul Stelei a scos din buzunar şi toţi banii pe care îi avea şi i-a împărţit celor necăjiţi. Aşa a început şi cearta între localnici. 

3 tiruri cu pâine, mii de conserve, sute de saltele, dar şi roabe, mături şi lopeţi au ajuns, în această dimineaţă, la Galaţi. Toate, aduse de omul de afaceri. Ajutoarele au fost depozitate la căminele culturale din fiecare sat lovit de viitură. N-a durat însă mult şi a început îmbulzeala.

Gigi Becali a ajuns în comuna Pechea, din judeţul Galaţi, împreună cu 50 de muncitori. Înarmaţi cu lopeţi, oamenii s-au apucat imediat de treabă, sub atenta îndrumare a latifundiarului din Pipera.

Familia Stan a rămas fără casă, în urma viiturii. Cei doi soţi, dar şi copiii lor dorm acum pe o saltea improvizată, în şcoala din localitate. Situaţia este cu atât mai grea cu cât bărbatul, de 65 de ani, este ţintuit la pat de o boală necruţătoare. Impresionat de povestea lor, Becali le-a dat oamenilor o sumă de bani.. 23:18

Altă familie, aceleaşi probleme. O mamă a cinci copii  a rămas în stradă după inundaţiile devastatoare. Patronului Stelei şi-a făcut milă de femeie şi i-a dat şi ei 2500 de lei.

Patronul echipei de fotbal a promis că va reface din temelii cele 35 de case care au fost distruse complet în urma inundaţiilor.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor interne, Raed Arafat, a anunţat ieri, în timpul vizitei de la Galaţi, că vor fi scoase de la Rezervele de stat 18.000 de litri de apă minerală, 12.000 de conserve, dar şi combustibil pentru utilajele care ajută la evacuarea apei din gospodării.

Tot aseară, autorităţile au reuşit să redeschidă Drumul Naţional 25, cel care face legătura între Galaţi şi Tecuci. 22 de sate au fost afectate de inundaţii, iar 1300 de persoane au fost evacuate în urma viiturii.