Bebeluş „născut” de două ori

DISTRIBUIȚI

Caz medical rar în Statele Unite. Un bebeluş s-a „născut” de două ori. Copilul a fost scos prima dată din uterul mamei, când femeia era însărcinată în 16 săptămâni. Însă doar pentru 20 de minute, timp în care medicii i-au corectat fetiţei o malformaţie gravă, care îi punea în pericol viaţa. Mama ei a dus sarcina la termen, iar copilul a văzut lumina zilei pentru a doua oară.

Atunci când era gravidă în 16 săptămâni, Margaret Boemer a aflat că fetiţa sa dezvoltase o tumoră pe coloana vertebrală, care creştea rapid. Malformaţia era atât de mare, încât inima fătului nu mai era alimentată cum trebuie cu sânge. Doctorii i-au spus că sarcina trebuie întreruptă de urgenţă sau că trebuie să efectueze o operaţie riscantă asupra copilului.

Femeia era gravidă iniţial cu gemeni, însă unul dintre ei a murit. Însă micuţa  Lynlee Hope s-a dovedit a fi o luptătoare şi o supravieţuitoare. Când sarcina lui Margaret intrase în cea de-a 23-a săptămână, fătul a fost scos din uter pentru înlăturarea malformaţiei. Fetiţa cântărea atunci doar 530 de grame, iar tumora era la fel de mare ca ea.

Operaţia a fost un succes. Mama şi-a petrecut restul sarcinii în pat, pentru a evita riscul să piardă copilul. Lynlee Hope s-a născut prin cezariană la 36 de săptămâni. La 8 zile după ce a fost adusă pe lume, bebeluşului i s-a extirpat şi ce mai rămăsese din tumoră. Acum, atât mama, cât şi fiica ei au fost externate se simt bine.