Bebeluş mort, acuzaţii de malpraxis

DISTRIBUIȚI

Acuzaţii de malpraxis la Suceava. Mama unui bebeluş de opt luni spune că şi-a văzut copilul murind cu zile, după ce medicul care se ocupa de cel mic i-ar fi pus un diagnostic banal, de erupţie dentară, în condiţiile în care că pruncul ar fi avut meningită. Avea febră mare, spune mama copilului, iar medicii de la Suceava ar fi solicitat transferul la Iaşi abia după 24 de ore. Aseară, bebeluşul a murit în elicoperul care îl transporta la spital. Părinţii copilului vor depune o plângere penală.

Otilia Ursaciuc povesteşte, cu lacrimi în ochi, că a ajuns cu copilul în braţe la medicul de familie din Falcău, vineri, pentru că bebeluşul se simţea rău. Medicul a liniştit-o spunându-i că starea de agitaţie şi febra sunt cauzate de apariţia primilor dinţi. După câteva ore, femeia a anunţat, din nou, medicul, îngrijorată că febra nu scade. Specialistul i-a recomandat apoi tratemnt injectabil.

Luni dimineaţă, însă, femeia a observat că starea copilului se deteriorează văzând cu ochii aşa că a plecat cu cel mic spre Spitalul din Rădăuţi.  De acolo, copilul a ajuns la secţia de terapie intensivă a spitalului din Suceava.

Mama îndurerată spune că abia seara trecută s-a decis transferul copilului, cu un elicopter Smurd, la spitalul din Iaşi, abia după momentul în care copilul făcuse un stop cardio-respirator. După aproape un sfert de oră de la preluare, bebeluşul a intrat, pentru a doua oară, în stop cardio-respirator. Medicii au reuşit să îl stabilizeze, însă, la aterizare, situaţia s-a repetat, iar inima copilului n-a mai rezistat.

Femeia îi acuză pe medici că nu au informat-o cu privire la starea de sănătate a copilului. Mama vrea să depună plângere penală împotriva medicilor de la Spitalul din Rădăuţi, dar şi a celor de la Suceava. Necropsia va stabili acum cauza exactă a decesului copilului.