BĂTRÂNII, PRADA UŞOARĂ A HOŢILOR

DISTRIBUIȚI

Bătrânii sunt ţinta cea mai uşoară a hoţilor. O dovedesc datele statistice. Chiar dacă cei care le calcă pragul celor în vârstă nu pleacă de cele mai multe ori cu sume mari, îi preferă pentru că sunt o pradă uşoară şi sigură.

Are 84 de ani şi de mai bine de 20 de ani, doamna Ioana locuieşte singură în centrul Capitalei. Nu s-a gândit niciodată că este posibil ca cineva să o păcălească pentru a intra în casă, însă…a căzut în plasa răufăcătorilor. Sub pretextul că fac daruri femeilor văduve, doi tineri au acţionat prin metoda imprietenirii aşa cum este numită de poliţişti pentru a o lăsa pe femeie fără bijuterii şi cei 100 de lei cu care trebuia să trăiască până la următoarea pensie.

Încântată de ce îi auzeau urechile i-a poftit în casă. Însă în loc să-i lase darurile, i-au furat ce i-au găsit în casă. Femeia nu a fost în stare să le zică nimic, ba mai mult i-a lăsat să se uite prin lucruri…totul de frică.

Doar după ce hoţii au plecat, bătrâna şi-a anunţat fiul, care locuieşte în apropiere. Nu are la cine să apeleze pentru că în bloc au mai rămas puţini bătrâni. Acum a rămas cu teama că oricând cineva poate profita din nou de naivitatea vârstei.

Bătrâna şi-a învăţat lecţia însă ca ea sunt şi alţii care cad pradă hoţilor. Pentru asta poliţia a demarat o campanie prin care îi învaţă de ce trebuie să se ferească.

Hoţii preferă persoanele în vârstă pentru că ele, de cele mai multe ori, reacţionează cel mai bine la o poveste spusă de ei. Aşa că luaţi aminte. Nu lăsaţi semne când plecaţi de acasă care să le indice hoţilor că locuinţa poate fi spartă şi nici nu deshideţi uşa celor care încearcă să vă vândă sau vă facă daruri.