Băsescu, ultima carte a lui Severin

DISTRIBUIȚI

Fostul preşedinte Traian Băsescu ar putea fi citat ca martor în dosarul lui Adrian Severin. Fostul eurodeputat a cerut magistraţilor de la curtea supremă ca Băsescu să fie audiat în procesul în care este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită. Severin susţine că episodul cu jurnaliştii de la „The Sunday Times” a fost o înscenare şi că a fost anunţat că i se pregăteşte ceva care să-l discretizeze. Mai mult, el spune că a discutat la vremea respectivă cu preşedintele Băsescu care ar fi lăsat de înţeles că este un caz de siguranţă naţională.

Fostul europarlamentar susţine că jurnaliştii care i-au înscenat acest dosar s-au dat drept reprezentanţi ai unei firme de lobby şi că niciodată nu a pretins bani de la ei pentru ceva ilegal. Ci a negociat cu ei un contract de consultanţă pentru care trebuia să primească 100 de mii de euro pe an pentru participarea la 6 sedinţe ale consiliului, iar separat, pentru fiecare zi de consultanţă câte 4 mii de euro. În faţa instanţei este acuzat că a luat 12 mii de euro de la aşa zişii reprezentanţi ai firmei de lobby pentru a promova anumite amendamente în parlamentul european. Însă el susţine că banii au fost facturaţi pentru consultanţă lui pe 3 zile. La ce s-a ajuns în final, ar fi o înscenare, susţine el. O încercare de decredibilizare venită din partea unei ţări vecine. Pentru ca cele spuse de el să capete greutate, acum Adrian Severin vrea ca în faţa magistraţilor să depună mărturie Traian Băsescu şi George Maior. 

Fostul europarlamentar susţine că insituţia de presă din Marea Britanie a vrut să îl compromită şi să strice imaginea României. L-au ales pe el pentru că a ocupat mai multe funcţii importante de-a lungul timpului. Nu a recunoscut şi  nu recunoaşte nici acum că el este cel din imagini. 

În primă instanţă Adrian Severin a fost găsit vinovat şi condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare.