Banii magistraţilor, motiv de scandal

DISTRIBUIȚI

Raluca Prună a fost luată în vizor de membrii Consiliului Superior al Magistraturii din cauza ultimelor sale declaraţii publice. Ministrul Justiţiei  a susţinut că există 60 de magistraţi care primesc lunar pensii în valoare de 1 miliard de lei. Azi la întrunirea plenului CSM Raluca Prună şi preşedintele instituţiei au avut discuţii aprinse pe acest subiect. Iar Dana Gâr-bo-van, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a acuzat-o pe  Raluca Prună că face acuzaţii lipsite de dovezi.

Scandal azi la CSM între membrii acestei instituţii şi Ministrul Justiţiei, Raluca Prună.  Discuţii aprinse au fost şi pe baza memorandumului susţinut de magistraţi în care cer printre altele echivalarea salariilor. Totul a pornit de la o postare a  Ralucăi Prună pe o reţea de socializare în care critica pensiile foarte mari ale magistraţilor.

În replică,  preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan  a acuzat-o pe Prună că aruncă în spaţiul public informaţii neverificate.

Ulterior acestor discuţii aprinse de la şedinţa de azi, CSM a anunţat că va trimite la Casa de Pensii o solicitare despre situaţia peniilor magistraţilor de 100.000 de lei.

După ce s-a terminat plenul CSM,  Raluca Prună nu a vrut să facă declaraţii.