Balcon prăbuşit, patru morţi

DISTRIBUIȚI

Patru tineri au murit şi 14 au fost răniţi grav într-un incident teribil produs în oraşul francez Angers, aseară, aproape de miezul nopţii. Balconul în care se aflau cu toţii s-a prăbuşit de la etajul trei al unui bloc. O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauzele tragediei dar şi dacă este necesară demolarea clădirii.

Ironia sorţii a făcut ca toţi tinerii implicaţi în tragicul incident să fie invitaţi la o petrecere de casă nouă. La un moment dat, în balconul apartamentului de la etajul trei se aflau aproximativ 20 de persoane. Din senin, construcţia a cedat şi toţi invitaţii au căzut în gol.

La faţa locului au fost mobilizaţi nu mai puţin de 70 de pompieri şi salvatori, precum şi mai multe ambulanţe care au preluat victimele 

O celulă de criză a fost creată pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor. În jurul clădirii a fost instituit un perimetru de siguranţă, iar autorităţile au emis deja un ordin de expertizare a imobilului care va stabili dacă e necesară doar consolidarea clădirii sau se impune demolarea ei. Cercetările preliminare arată că balconul nu a putut susţine greutatea tuturor ocupanţilor, lucru ciudat, întrucât construcţia nu este una veche.