Audieri maraton în Parlamentul României! Miniştrii propuşi să facă parte din cabinetul Dăncilă au fost testaţi în comisiile de specialitate pe repede înainte. Dacă în trecut, audierile se întindeau pe parcursul a câteva zile, astăzi, în doar şase ore, toţi cei douăzeci şi şapte de miniştri propuşi au primit avize favorabile pentru a face parte din noua echipă guvernamentală

DISTRIBUIȚI

Audieri maraton în Parlamentul României! Miniştrii propuşi să facă parte din cabinetul Dăncilă au fost testaţi în comisiile de specialitate pe repede înainte. Dacă în trecut, audierile se întindeau pe parcursul a câteva zile, astăzi, în doar şase ore, toţi cei douăzeci şi şapte de miniştri propuşi au primit avize favorabile pentru a face parte din noua echipă guvernamentală. Au prezentat mai mult ceea ce îşi propun să facă şi au răspuns mai puţin la întrebările adresate despre domeniile pe care urmează să le conducă.

32 de minute. Doar de atât a avut nevoie Carmen Dan pentru a-şi convinge colegii parlamentari că merită să deţină în continuare fotoliul de ministru al Afacerilor Interne. Asta deşi, sub conducerea sa, Poliţia Română a traversat un scandal izbitor. Un poliţist a agresat sexual doi copii într-un lift dintr-un bloc din Capitală. Aceasta a promis că se va asigura ca astfel de episoade să nu mai aibă loc şi, de asemenea, că va lua măsuri concrete pentru a proteja şi femeile de soţii ori iubiţii, care, din gelozie, ajung să le ucidă.

Lui Mihai Fifor, actualului premier interimar, propus să conducă din nou Ministerul Apărării Naţionale, aleşii neamului i-au acordat 45 de minute.

În cazul Sorinei Pintea, propusă ca ministru al Sănătăţii în locul lui Florian Bodog, audierile au durat cu un minut mai mult ca în cazul lui Fifor. 46 de minute.

Având în vedere miniştrii propuşi pentru Educaţie, Justiţie şi Mediul de Afaceri, Valentin Popa, Tudorel Toader, Radu Oprea, audierile au durat ceva mai mult. O oră, o oră şi douăzeci de minute, respectiv aproape trei.

În medie, însă, audierea unui ministru propus s-a sfârşit în aproximativ şaizeci de minute. Şi asta fiindcă parlamentarii puterii au declarat că vor ca Guvernul Dăncilă să fie învestit cât mai repede. Drept urmare, în comisii, la audieri, aleşii PSD-ALDE s-au cam abţinut să pună întrebări.