AUDIERI ÎN CAZUL GYURI PASCU

DISTRIBUIȚI

Anchetatorii au început audierile în dosarul deschis după decesul artistului Ioan Gyuri Pascu. În această dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a ajuns unul dintre medicii care au fost trimişi la locuinţa lui, dar şi şoferul care conducea prima ambulanţă. Procurorii vor să afle ce s-a întâmplat lunea trecută şi dacă medicii au respectat protocoalele.

Audierile au loc după ce, săptămâna trecută, anchetatorii au ridicat mai multe documente de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov şi de la SMURD. Totodată, defibrilatorul a fost trimis pentru expertiză la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Săptămâna trecută au fost deschise mai multe anchete. Una, a Ministerului Sănătăţii, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei de Sănătate Publică. Inspectorii au verificat dacă angajaţii Serviciului de Ambulanţă au respectat procedurile şi regulamentul. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va amenda instituţia sau medicii dacă s-au comis greşeli. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a anunţat că informaţiile adunate denotă o posibilă abordare terapeutică superficială. Colegiul Medicilor va stabili dacă primul medic care a ajuns la caz poate fi acuzat de malpraxis. Până acum, acesta a fost sancţionat cu 10% din salariu timp de două luni pentru că a încălcat două prevederi ale regulamentului intern. În acelaşi timp, conducerea Serviciului de Ambulanţă vrea să afle de ce al doilea echipaj a ajuns în aproximativ acelaşi timp la caz cu SMURD-ul deşi apelul a fost primit cu 10 minute mai devreme.