Au început lucrările de modernizare a sistemului de control acces la metrou. Staţia închisă zilele acestea este Pipera, cunoscută pentru numărul mare de corporatişti care lucrează aici. Astăzi, fiind sâmbătă, mai puţini oameni au avut nevoie să se deplaseze în zonă. De luni însă, lucrurile vor sta diferit. RATB a anunţat că în intervalul în care staţia va fi închisă, respectiv 15-17 iulie, călătorii vor avea la dispoziţie o linie specială de autobuz care va pleca de la Aurel Vlaicu

DISTRIBUIȚI

Au început lucrările de modernizare a sistemului de control acces la metrou. Staţia închisă zilele acestea este Pipera, cunoscută pentru numărul mare de corporatişti care lucrează aici. Astăzi, fiind sâmbătă, mai puţini oameni au avut nevoie să se deplaseze în zonă. De luni însă, lucrurile vor sta diferit. RATB a anunţat că în intervalul în care staţia va fi închisă, respectiv 15-17 iulie, călătorii vor avea la dispoziţie o linie specială de autobuz care va pleca de la Aurel Vlaicu, acolo unde astăzi au fost prezenţi şi foarte mulţi taximetrişti. Surpiza, însă, a fost că cei mai mulţi oameni au preferat să meragă…pe jos!

Până luni inclusiv, staţia de metrou Pipera va fi închisă pentru modernizare. Aşadar, cei care vor să ajungă în Pipera în intervalul 15-17 iulie vor avea la dispoziţie linia navetă 616 care va circula de la Aurel Vlaicu până în apropierea staţiei de metrou Pipera.

Metrou, autobuz şi mai apoi…tramvai.

Aşadar, foarte mulţi oameni au preferat să meargă astăzi..pe jos.

Autobuzul vine la un interval de aproximativ 3 minute, însă ruta acestuia nu îi avantajează pe cei care vor să ajungă cât mai repede în Pipera.

De asta s-au prins şi taximetriştii care au venit încă de dimineaţă la staţia de metrou Aurel Vlaicu.

Cei mai mulţi dintre cei care coboară la staţia de metrou Pipera sunt angajaţii multinaţinalelor din zonă, care în mod normal nu au program şi în weekend.

Aşa se explică şi faptul că astăzi traficul în zonă nu a fost deloc aglomerat. Luni, în schimb, când oamenii se întorc la muncă…

Cu aglomeraţia, însă, bucureştenii s-au obişnuit.

Alta a fost marea problemă a oamenilor. Nimeni nu i-a informat de alterntivele pe care le au..

Au fost şi oameni care nu au ştiut de aceste lucrări, iar odată ajunşi la metrou, au trebuit să se reorienteze

Lucrările se vor realiza succesiv pentru staţiile de metrou apropiate, pentru a permite preluarea călătorilor de la staţiile de metrou ce se vor afla în proces de modernizare către staţiile de metrou din apropiere. Perioada maximă estimată pentru închiderea staţiilor de metrou cu un singur acces va fi de 7 zile consecutive, cu începerea lucrărilor într-o zi de vineri după terminarea programului normal de lucru al Metrorex şi după ce ultimii călători vor părăsi staţia de metrou.