Au fost emoţii mari la concursul pentru directorii de şcoli. Printre candidaţi s-au regăsit atât profesori care visează să ajungă la conducerea şcolii, cât şi actuali directori care ţin cu dinţii de funcţia lor

DISTRIBUIȚI

Au fost emoţii mari la concursul pentru directorii de şcoli. Printre candidaţi s-au regăsit atât profesori care visează să ajungă la conducerea şcolii, cât şi actuali directori care ţin cu dinţii de funcţia lor. Chiar dacă bibliografia a fost stufoasă, subiectele nu le-au dat mari bătăi de cap, spun candidaţii. Întrebări ca „Ce are măgarul întotdeauna?” sau „Ce au în comun şosetele şi mănuşile?” au rămas istorie. Anul acesta, cerinţele au avut ceva mai multă legătură cu managementul educaţional. Peste 3.500 de posturi au fost scoase la concurs.

La Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Capitală se bat patru candidaţi pentru postul de director. La concurs a participat şi domnul Alexandru Constantinescu, aflat la conducerea instituţiei de mai bine de nouă ani. Ţine mult la această funcţie, mai ales că a reuşit performanţa să urce colegiul în top 10 cele mai bune licee din ţară. Emoţiile tot nu au lipsit de la examen.

Îşi doreşte să rămână la conducere pentru a duce mai departe planul de a creşte şi mai mult performanţele elevilor care învaţă în acest liceu.

În Capitală, s-au prezentat la proba scrisă peste 200 de cadre didactice. Printre ei, şi candidaţi care au participat la concurs şi anul trecut, dar au picat.

Anul acesta, „măgarul”, pomenit în subiectele de la concursul anterior, nu i-a mai pus în dificultate pe candidaţi. Timpul alocat testului a fost şi el redus la 90 de minute.

La nivel naţional, sunt vacante 3.508 funcţii de director şi director adjunct.

Pentru a putea fi declaraţi „promovaţi”, candidaţii trebuie să obţină cel puţin 35 de puncte din totalul de 50, pentru fiecare probă, iar rezultatul final să fie peste 105 de puncte. Rezultatele finale ale concursului vor fi afişate până pe 2 august. Noii directori vor intra în pâine de la începutul anului viitor.