Au fost cozi interminabile încă din prima zi de înscrieri la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Sute de candidaţi au aşteptat chiar şi două ore pentru a-şi depune dosarul de admitere

DISTRIBUIȚI

Au fost cozi interminabile încă din prima zi de înscrieri la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Sute de candidaţi au aşteptat chiar şi două ore pentru a-şi depune dosarul de admitere. Cu toate că mulţi se plâng de sistemul medical din România, concurenţa este una destul de mare. Trei sau patru candidaţi pe loc. Explicaţia este dată de faptul că jumătate dintre cei care termină medicina la Timişoara, vor să plece să lucreze în spitalele din Occident.

500 de locuri au fost scoase la bătaie pentru cei care vor să devină medici, stomatologi sau farmacişti, după ce vor absolvi Universitatea Victor Babeş din Timişoara. Doar în prima zi s-au înscris peste 700 de candidaţi. Încă de la primele ore s-au aşezat la coadă pentru a-şi depune dosarul.

Au ajuns să-şi depună dosarul însă abia după zeci de minute de aşteptare. Motivele pentru care vor să ajungă medici sunt diferite.

Şi pentru că şcoala românească este una de prestigiu, în fiecare an numărul studenţilor străini care vin să urmeze cursurile de medicină este din ce în ce mai mare. Dacă în trecut veneau în principal studenţi din ţările arabe, acum, cei mai mulţi sunt din spaţiul Uniunii Europene.

Costul unui an de învăţământ pentru un student străin este de câteva mii de euro.