Au fost clipe de groază pentru 20 de bătrâni de la un azil din Bucureşti. Un incendiu puternic a cuprins clădirea în care se aflau vârstnicii, iar unul dintre ei a pierit. Ceilalţi 19 au ajuns de urgenţă la spital, după ce s-au intoxicat cu fum sau au suferit fracturi în încercarea disperată de a ieşi din palele focului. Vă avertizăm că urmeză imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional

DISTRIBUIȚI

Au fost clipe de groază pentru 20 de bătrâni de la un azil din Bucureşti. Un incendiu puternic a cuprins clădirea în care se aflau vârstnicii, iar unul dintre ei a pierit. Ceilalţi 19 au ajuns de urgenţă la spital, după ce s-au intoxicat cu fum sau au suferit fracturi în încercarea disperată de a ieşi din palele focului. Vă avertizăm că urmeză imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Coşmarul a început în zorii zilei, la  6 dimineaţa. În scurt timp, întreaga clădire, cu o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, a fost cuprinsă de foc. Flăcările s-au extins cu repeziciune.

Este vorba despre o clădire cu parter, două etaje şi mansardă, dar şi despre un service auto, unde cauciucurile au alimentat flăcările nemiloase.

Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie, aşa că, în scurt timp, la faţa locului au ajuns mai multe autospeciale de pompieri, ambulanţe SMURD, echipaje de descarcerare, dar şi autospeciale pentru transportul victimelor şi detaşamentul special de salvatori.

Străduţa pe care se afla azilul, Aleea Păcală din Bucureşti, este foarte îngustă, aşa că operaţiunea salvatorilor a fost mult îngreunată. Mai mult decât atât, pe alee nu existau hidranţi, aşa că pompierii au fost nevoiţi să alimenteze autospecialele de pe străzile laterale, iar mai apoi din răul Dâmboviţa.

Temperatura emanată a fost foarte mare, iar flăcările violente au degajat extrem de mult fum.

Deocamdată, nu se cunoaşte de la ce anume a pornit incendiul.

Poliţiştii au făcut echipă cu pompierii pentru a evacua victimele, iar vecinii au încercat să ajute cum au putut şi au deschis uşile bătrânilor, până la sosirea medicilor.

Abia apoi, salvatorii au reuşit să localizeze focarul şi să stingă incendiul.

Azilul găzduia 20 de bătrâni cu dizabilităţi, care au fost scoşi din clădire cu ajutorul cărucioarelor cu rotile şi au fost transportaţi la mai multe spitale din capitală. Aparţinătorii vârstnicilor au ajuns imediat la unităţile medicale pentru a-i identifica. Din păcate, flăcările năprasnice au luat viaţa unuia dintre bătrâni, care era imobilizat la pat. În total, 32 de persoane au fost evacuate.