Au crezut că au scăpat de inundaţiile provocate de topirea rapidă a zăpezii, dar s-au trezit din nou cu apa peste ei. Locuitorii din mai multe localităţi din sudul ţării se confruntă cu probleme din cauza ploilor abundente. Trei sate din judeţul Teleorman sunt afectate de inundaţii, iar pe Drumul Judeţean 504 se circulă cu dificultate. În Argeş, un lac s-a revărsat într-o localitate şi a afectat mai multe locuinţe

DISTRIBUIȚI

Au crezut că au scăpat de inundaţiile provocate de topirea rapidă a zăpezii, dar s-au trezit din nou cu apa peste ei. Locuitorii din mai multe localităţi din sudul ţării se confruntă cu probleme din cauza ploilor abundente. Trei sate din judeţul Teleorman sunt afectate de inundaţii, iar pe Drumul Judeţean 504 se circulă cu dificultate. În Argeş, un lac s-a revărsat într-o localitate şi a afectat mai multe locuinţe.

Precipitaţiile abundente şi revărsarea apelor de pe dealuri au produs inundaţii în trei sate din Teleorman.

Cea mai dificilă situaţie s-a înregistrat în localitatea Orbeasca de Sus, unde a fost nevoie de intervenţia a 20 de pompieri cu motopompe şi alte mijloace de intervenţie. În ajutorul lor au sărit şi 15 localnici, care au beneficiat de utilajele puse la dispoziţie de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Din fericire, nu a fost nevoie de evacuarea populaţiei. Apa a atins o adâncime de 30 de centimetri pe o porţiune de 200 de metri din Drumul Judeţean 504, iar circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate.

În Argeş sunt afectate de inundaţii nouă localităţi. Apa a intrat în 27 de gospodării şi 11 case. Cea mai afectată este localitate Bradu, acolo unde un lac s-a revărsat.

Puhoaiele au pătruns şi în gospodării..

În disperarea de a-şi salva locuinţa, această femeie şi-a rupt piciorul şi a avut nevoia de intervenţia unui echipaj SMURD pentru a o duce la spital.

În alte zone din localitatea Bradu apa a fost atât de mare încât a acoperit coteţele păsărilor.

Autorităţile au fost depăşite de situaţie, cu toate că s-a intervenit cu tot ce s-a putut.

Probleme sunt şi în judeţul Dâmboviţa.

Pompierii militari intervin în sprijinul populaţiei cu motopompe pentru a evacua apa din gospodăriile afectate în satele Ludeşti şi Doiceşti. Veştile hidrologilor nu sunt deloc bune. Astăzi a fost emisă o avertizare cod galben de inundaţii şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe 12 bazine hidrografice din Oltenia, Muntenia, Moldova şi Transilvania. Avertizarea expiră mâine seară.