Atenție, zâmbiți!

DISTRIBUIȚI

Dacă nu aţi zâmbit până la această oră, e momentul să lăsaţi grijile deoparte. Asta pentru că astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Zâmbetului. Şi este foarte important – zâmbetul ne prelungeşte viaţa, e contagios şi ne face fericiţi. Din păcate, românii au cam uitat să zâmbească. Oficial, unul din zece suferă de depresie. Neoficial însă, numărul este mult mai mare. 

În 1963, artistul american Harvey Ball a creat „faţa zâmbitoare”: un cerc galben cu două puncte şi o paranteză închisă. Ball a plecat de la ideea că toţi oamenii trebuie să lase deoparte grijile măcar o zi pe an şi să zâmbească. Şi, în mare măsură, a reuşit.

Atunci când ne încruntăm, folosim 43 de muşchi faciali, în timp ce atunci când zâmbim, folosim doar 17. În plus, dacă râdem, stimulăm muşchii abdominali.

Atunci când zâmbim, corpul eliberează endorfine, adică hormonii fericirii. În plus, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că zâmbetul ne poate prelungi viaţa chiar şi cu şapte ani. Aşadar, motive suficiente pentru a zâmbi cât mai

Din păcate, nu toţi oamenii zâmbesc! Cifrele arată că două milioane de români suferă de depresie.

Dacă sunteţi trişti în permanenţă, nu vă puteţi odihni şi nu aveţi poftă de mâncare, mergeţi la psiholog! Aţi putea suferi de depresie.