Atentat dejucat in Germania

DISTRIBUIȚI

Poliţia germană a indentificat un suspect în cazul alertei teroriste de ieri din oraşul Chemnitz. Este vorba de Jaber Albakr, un cetăţean sirian de 22 de ani, în apartamentul căruia au fost găsite substanţe explozive foarte periculoase, după cum au declarat anchetatorii germani. Alte trei persoane au fost reţinute în acest caz.

Alerta a fost maximă ieri în oraşul Chemnitz din landul Saxonia. În urma unor rapoarte date poliţiei de serviciile de informaţii, oamenii legii au descins într-un apartament în care a locuit Jaber al Bakr, un refugiat de 22 de ani, provenit din zona capitalei siriene Damasc. În locuinţa cu pricina, poliţiştii au găsit mici cantităţi dintr-o substanţă explozivă foarte instabilă, extrem de volatilă, despre care se ştie că este mai periculoasă chiar decât TNT-ul. Anchetatorii aveau informaţii că Al Bakr punea la cale un atentat cu bombă într-un aeroport. Tot ieri poliţia a mai reţinut trei persoane care au legături cu suspectul. Doi au fost reţinuţi în gara principală din oraş, iar un geamantan care i-a aparţinut unuia dintre ei a fost detonat de un robot.

Jaber al Bakr era în atenţia forţelor de ordine germane încă de acum un an din cauza legăturilor sale cu diverse celule teroriste afiliate Statului Islamic. O fotografie de-a sa a fost dată publicităţii, iar populaţia este rugată să dea orice informaţie care poate duce la capturarea lui, însă cu precauţie. 

Germania este una dintre ţările care în ultimul an a primit un număr record de refugiaţi, iar teama populaţiei faţă de posibile atacuri teroriste puse la cale de sirieni este la cote ridicate.