Aspiraţii înalte, pregătire insuficientă

DISTRIBUIȚI

Mulţi tineri vor să fie şefi, dar nu au răbdare să înveţe, spun angajatorii. Din acest motiv, companiile au început să le înţeleagă nevoile şi le oferă pe lângă programe de instuire şi multe oportunităţi de promovare. Mai mult, chiar şi practica le va fi plătită. Aşadar, studenţii şi absolvenţii au adevărate motive de bucurie. Dacă sună tentant, trebuie să ştiţi că cele mai mari companii din ţară s-au adunat şi pun la bătaie mai bine de 5000 de locuri de muncă în toate domaniile.

Târgul de carieră care a adus la un loc peste 10.000 de oameni în căutarea unui loc de muncă a fost asaltat în acest an de tineri, mai ales de…proaspeţi absolvenţi de facultate.

Angajatorii în schimb spun că tinerii vin cu aspiraţii mult prea mari, însă nu vin şi pregătiţi pe măsura pretenţiilor.

Ce vor companiile de la un candidat?

Şi chiar dacă pare de necrezut, absolvenţii termină facultatea fără să cunoască exact ce ştiu să facă. Paul, spre exemplu, nu este încă hotărât în ce domeniu va lucra.

La fel şi Corina…

Tot la târgul Angajatorilor de Top am găsit-o şi pe doamna Mirela care are 55 de ani şi se teme că îşi va pierde locul de muncă. Din acest motiv, ea a venit să îşi încerce norocul, în speranţa că va găsi ceva mai bun.

Totodată, ea a fost surprinsă de câţi tineri au fost prezenţi la eveniment.

Totuşi, la experienţa sa, doamna Mirela poate spera chiar şi la mai bine de 2000 de lei, căci anajatorii vin cu oferte mai mult decât tentante. Chiar şi un student fără experienţă poate câştiga pe lună până la 1800 de lei.

În alte părţi, puteţi primi chiar mai mult decât un pachet salarial atractiv.

Pe lângă salariu, multe companii le oferă angajaţilor şi altfel de beneficii, cum ar fi excursii în destinaţii exotice, o zi dedicată masajului sau o asigurare medicală astât pentru el cât şi pentru familia sa.

Şi chiar dacă sună prea frumos ca să fie adevărat,aceste job-uri chiar există. Este nevoie de multă ambiţie, muncă şi mai ales…răbdare.

Evenimentul are loc în fiecare an, iar ca de fiecare dată, oamenii au arătat interes şi s-au prezentat într-un număr foarte mare.