Aseară, după şedinţa de Guvern, la declaraţiile de presă, ministrul Justiţiei nu s-a simţit deloc confortabil în faţa reporterilor

DISTRIBUIȚI

S-a pierdut cu firea şi a fugit de întrebările incomode ale jurnaliştilor. Aseară, după şedinţa de Guvern, la declaraţiile de presă, ministrul Justiţiei nu s-a simţit deloc confortabil în faţa reporterilor. S-a bâlbâit, iar pe alocuri a fost chiar agresiv verbal. Mai mult, limba română i-a dat bătăi de cap ministrului Justiţiei, Florin Iordache. Discursurile sale au fost pline de greşeli gramaticale, iar cel mai elocvent exemplu în acest caz este chiar discursul susţinut luni la finalul dezbaterilor publice pe tema ordonanţelor graţierii şi modificării codurilor penale.

Ministrul justiţiei, Florin Iordache a răspuns evaziv sau chiar a evitat să răspundă atunci când a fost întrebat de jurnalişti dacă aceste ordonanţe vin în ajutorul lui Liviu Dragnea.

Întrebat din nou, ministrul Florin Iordache s-a pierdut şi a început să nu mai fie coerent.

„Altă întrebare” a fost replica ministrului Justiţiei de fiecare dată când s-a simţit incomodat de întrebările jurnaliştilor.

De cel puţin 20 de ori a spus ministrul Florin Iordache „Altă întrebare” atunci când nu-şi dorea să răspundă clar. Dincolo de aceste lucruri, ministrul Justiţiei are probleme şi atunci când vine vorba de exprimarea gramaticală corectă.

Florin Iordache, actual ministru al Justiţiei, este fost deputat PSD. Numele său a fost asociat şi cu episodul „Marţea Neagră” din 2013 atunci când USL a încercat promovarea amnistiei şi modificarea Codului Penal în favoarea celor anchetaţi. Î

În vara anului trecut, după revocarea lui Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputaţilor, el a fost cel care a ocupat funcţia de preşedinte până la alegerea lui Liviu Dragnea. Potrivit CV-ului, calificarea de bază a lui Florin Iordache este de inginer. Studiile de drept le-a absolvit în 2002. Între 1985 şi 1989 a fost inginer la Fabrica de Mobilă Caracal, din 1996 până în 2000 a fost viceprimar la Primăria Caracal şi din 2000, deputat. În toamna lui 2015, Florin Iordache, atunci vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor care a fost acuzat că i-a cerut unui deputat să-i susţină interesele.