Arestat după ce a incendiat doi oameni

DISTRIBUIȚI

Bărbatul din Galaţi care a incendiat doi oameni ai străzii a fost arestat preventiv. Individul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, iar acum, va fi judecat pentru tentativă de omor. Fiu de medic, bărbatul provenea dintr-o familie cu frica lui Dumnezeu, însă moartea părinţilor şi renunţarea la locul de muncă l-au împins la marginea societăţii. În ultima vreme, îşi făcea veacul pe străzi, alături de oamenii fără adăpost. Până la un conflict cu aceştia nu a mai fost decât un pas. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Ştefan Alexandru a rămas, acum mulţi ani, fără părinţi. A fost crescut cu frica lui Dumnezeu. A terminat liceul şi a lucrat o perioadă la depoul de tramvaie. La un moment dat şi-a dat demisia şi s-a vândut apartamentul în care locuia. S-a alăturat apoi oamenilor străzii.

Ştefan Alexandru s-a transformat brusc dintr-un om cu frica lui Dumnezeu, într-un posibil criminal, după ce ar fi fost acuzat de una dintre victimele sale că i-ar fi furat nişte haine. Joi noapte, Ştefan a trecut pe lângă adăpostul improvizat şi s-a gândit să se răzbune pe cei doi amărâţi care dormeau în scara unui bloc. I-a stropit pe aceştia cu benzină şi le-a dat foc. Apoi a fugit, fără să privească în urmă.

Anchetatorii l-au identificat după zile întregi de căutări, dar şi după ce au vizionat imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zonă. În această dimineaţă el a fost dus în faţa magistratilor cu propunere de arestare preventivă. Nu a părut, nicio clipă, că regretă ce a făcut. Foştii vecini nu au prea multe cuvinte de laudă despre el.

Victimele sale sunt în continuare internate în spital, în stare gravă. Unul dintre oamenii străzii a fost transferat la spitalul Floreasca din capitală, însă şansele de supravieţuire sunt minime.

Dacă va fi găsit vinovat, indivdul îşi va petrece următorii 12 ani în saptele gratiilor.