Aproape 15.000 de oameni au ieşit noaptea trecută în stradă, la București, după ce Guvernul a adoptat, pe ascuns, ordonanţa privind modificarea codurilor penale şi şi-a dat girul pentru graţiere

DISTRIBUIȚI

Aproape 15.000 de oameni au ieşit noaptea trecută în stradă,la București, după ce Guvernul a adoptat, pe ascuns, ordonanţa privind modificarea codurilor penale şi şi-a dat girul pentru graţiere, cele două documente care au provocat proteste masive în Bucureşti şi în toată ţara în ultimele zile. La scurt timp după anunţul făcut de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, la finalul şedinţei de Guvern, în piaţa Victoriei au început să se strângă rapid zeci, sute, mii de români revoltaţi de decizia Guvernului de a trece ordonanţele. Oamenii au cerut demisia premierului Sorin Grindeanu şi alegeri anticipate. În şedinţa de guvern desfăşurată la ceas de seară, cele două acte normative nu se regăseau pe ordinea de zi, fiind puse pe masa cabinetului cu puţin timp înainte de încheierea şedinţei. Graba Executivului de a trece graţierea şi modificarea codurilor penale a continuat cu publicarea acestora în Monitorul Oficial imediat după miezul nopţii!

Acesta a fost momentul care i-a făcut pe români să iasă din nou în stradă. Guvernul a adoptat, pe fugă, în ultimele minute din şedinţa anunţată iniţial pentru adoptarea bugetului de stat pe 2017, la ceas de seară, graţierea şi modificarea codurilor penale.

Românii au stat în stradă şi au strigat împotriva guvernului Grindeanu şi a deciziilor luate până după ora trei dimineaţă. Şi nu au de gând să se oprească. În seara aceasta vor ieşi din nou în stradă. Şi mai mulţi, spun ei!