Aproape 100 de turişti au avut aseară nevoie de ajutorul salvamontiştilor din Dâmboviţa! Au urcat pe traseul Peştera-Babele din Munţii Bucegi, să se încărce cu energie de la Sfinx, dar nu au mai putut să coboare singuri, din cauza viscolului care a troienit zăpada şi a blocat cărările

DISTRIBUIȚI

Aproape 100 de turişti au avut aseară nevoie de ajutorul salvamontiştilor din Dâmboviţa! Au urcat pe traseul Peştera-Babele din Munţii Bucegi, să se încărce cu energie de la Sfinx, dar nu au mai putut să coboare singuri, din cauza viscolului care a troienit zăpada şi a blocat cărările. Unul dintre turişti a avut nevoie şi de îngrijiri medicale, din cauză că a suferit o ruptură de muşchi.

În fiecare an, pe 28 noiembrie, este Ziua Sfinxului. Se spune că este singura zi din an când, la apusul soarelui, deasupra pietrei uriaşe razele formează un fel de piamidă cu vârful întors, considerată magică. Oamenii vin aici să se încarce cu energie pentru tot restul anului. Aşa au făcut sute de pasionaţi de fenomene meteo speciale care, deşi au fost avertizaţi să nu urce la peste 2.200 de metri altitudine, din cauza  viscolului, ca să vadă piramida. La lăsarea serii, unii au rămas blocaţi în zona Săritoare, la aproximativ o oră de mers dinspre Peştera spre Babele, şi au cerut ajutorul salvamontiştilor şi  jandarmilor montani de la Peştera.

Unul dintre rătăciţi, un bărbat în vârstă de 72 de ani, a suferit o ruptură de muşchi din cauza epuizării fizice şi a zăpezii de o jumătate de metru. Pentru el, intervenţia a fost dificilă.

Bătrânul a fost dus cu targa la refugiul Salvamont Peştera şi dat în grija medicilor. Când se va reface, va pleca acasă, la Vălenii de Munte.

Şi ceilalţi turişti rămaşi blocaţi în zăpadă au fost ghidaţi spre baza muntelui, în siguranţă. Unii dintre ei au rămas peste noapte la cabanele din zonă.