Aproape 100 de oameni din localitatea argeşeană Mărăcineni ar putea rămâne fără case, după ce ANAF a emis o decizie de executare a locuinţelor în care stau. Culmea, cei care locuiesc acolo nu au nicio datorie la finanţe

DISTRIBUIȚI

Aproape 100 de oameni din localitatea argeşeană Mărăcineni ar putea rămâne fără case, după ce ANAF a emis o decizie de executare a locuinţelor în care stau. Culmea, cei care locuiesc acolo nu au nicio datorie la finanţe! Totul pleacă de la debite pe care administratorul, adică Institutul pomicol din localitate, le are către ANAF. 

Institutul Pomicol de la Mărăcineni, etalon în cercetarea în domeniu, unul dintre puţinele care mai functionează în Romania, administrează, din patrimoniul privat al statului, zeci de locuinţe în care stau angajaţii săi şi nu numai. Cu toţii ar urma să rămână fără case, începânt cu data de 8 februarie. Şi asta pentru că instituţia nu şi-a plătit dările către stat.

Totuşi, directorul institutului spune că cei de la ANAF greşesc.

Toţi cei care locuiesc în aceste apartamente încă mai speră ca situaţia să se schimbe. Altfel, pe 8 decembrie, casele în care ei sunt fie chiriaşi, fie proprietari vor fi scoase la licitaţie, la preţuri variind între 4 mii şi 10 mii de euro.

Fostul director al institutului este şi el şocat de decizia ANAF:

Prin vânzarea apartamentelor, ANAF vrea să recupereze aproape 3 milioane de lei, adică exact cât este restanţa pe care o are institutul.