APEL ASCUNS, PACIENT MORT

DISTRIBUIȚI

Trei apeluri la numărul unic de urgenţă, dintre care unul ţinut secret până ieri. Moartea lui Gyuri Pascu aruncă în aer nereguli la serviciul de ambulanţă şi SMURD. Apelurile date publicităţii de către STS vin să contrazică toate declaraţiile oficialilor cu privire la apelurile telefonice date în dimineaţa fatidică de către fosta soţie a artistului. Unul dintre medicii de la ambulanţă  a modificat timpul de ajungere la locuinţa acestuia. El a trecut în hârtii o altă oră decât cea adevărată, timpul real fiind de 27 de minute de la al doilea apel.

În dimineaţa în care orele erau numărate pentru Gyuri Pascu, fosta soţie a sunat la 112 de trei ori pentru ca medicii să schimbe ceva pentru artist. Lucru clarificat abia ieri pentru că informaţiile de la ambulanţă şi SMURD au fost date presei fracţionat. 

În primă intanţă, SMURD, prin vocea lui Bogdan Opriţa a spus că a existat un apel la 4şi 56 de minute.

Două zile mai târziu, miercuri, ambulanţa recunoştea că a mai fost un apel dat la 3.26 de minute, primul apel de altfel la salvare. Doar că doctoriţa Grasu omitea ceva fie voit sau nu…că între cele două apeluri, primul şi ultimul mai era încă unul. Deci, în total, trei apeluri. Acest lucru iese la iveală abia ieri, când STS a dat istoricul apelurilor pe ore exacte. 

Aşadar, la primul apel de la 3:26, potrivit timpului înregistrat de ambulanţă, echipajul medical a ajuns în 11 minute la adresa pacientului şi a pus un diagnostic de atac de panică după care a plecat. Al doilea apel a fost ŢINUT SECRET, nu ştim din ce motive…sau putem intui având în vedere că timpul a fost modificat.

Smurd a dat ca oră de apel 4:56, deşi STS arată că apelul a fost înregistrat la 4:53. Diferenţa de trei minute nu este luată în calcul pentru că atunci când se notează în fişă în dreptul minutelor de reacţie, pentru a ieşi un timp bun, nu se ia în calcul ora la care telefonul a sunat la urgenţe. Aşadar paramedicul a ajuns 10 de minute după ultimul apel. Doar că pacientul era în stop cardiac…resuscitarea a fost fără rezultat… După atâtea ore schimbate, ascunse şi timpi de reacţie modificaţi pentru ca totul să iasă bine, în hârtii…pentru că pacientul era mort, rămân multe semne de întrebare. De ce s-a ascuns apelul, de ce a plecat aşa târziu ambulanţa şi…desigur, Gyuri Pascu a murit din cauza cui?