Apar tot mai multe controverse legate de detoxifiere. În timp ce unii nutriţionişti susţin că acest concept nu există, alţii recomandă tot felul de cure pentru curăţarea organismului

DISTRIBUIȚI

Apar tot mai multe controverse legate de detoxifiere. În timp ce unii nutriţionişti susţin că acest concept nu există, alţii recomandă tot felul de cure pentru curăţarea organismului. Totuşi, cu un lucru sunt toţi de acord: nu ştim ce este toxina. 

Auzim de detoxifiere mai ales după sărbători, atunci când doamnele sau chiar domnii nu au mai ţinut cont de cantitate şi s-au înfruptat din toate bucatele tradiţionale. Imediat apare sentimentul de vinovăţie şi fiecare caută câte un nutriţionist care să-i recomande cea mai eficientă metodă de curăţare a organismului. Însă, nu de aceeaşi părere este şi doctor Simona Tivadar, specialist în nutriţie.

Organismul uman este pregătit cu patru sisteme să elimine deşeurile: pielea, tubul digestiv, aparatul renal şi aparatul respirator. Nu orice substanţă care este toxică are denumirea de toxină, susţine nutriţionistul.

Totodată, specialistul recomandă oamenilor care au făcut exces de mâncare să urmeze o perioadă în care for face mai mult efort fizic şi vor mânca mai puţin.

Părerile sunt totuşi împărţite.

Cu toate astea, deocamdată, nimeni nu a explicat ce sunt toxinele, cum arată şi ce formulă chimică au.

Rămâne aşadar alegerea fiecăruia ce stil de viaţă şi ce alimentaţie va urma.