Animal chinuit de stăpân

DISTRIBUIȚI

La imagini greu de privit au fost nevoiţi să asiste ieri noapte locatarii din cartierul Rahova, din Capitală. Un cal s-a prăbuşit pur şi simplu din picioare, în mijlocul străzii. Bietul animal a căzut, se pare, de epuizare. Oamenii au chemat imediat un veterinar care să-l ajute. După patru ore de încercări şi când toată lumea credea că nu se mai poate face nimic pentru el, pompierii au reuşit să-l repună pe picioare. 

Calul ar fi căzut din picioare fără explicaţie, spun locuitorii din cartierul bucureştean Rahova. Vizibil slăbit, bietul animal s-a prăbuşit în mijlocul drumului.  După ce nu s-a mai putut ridica de pe asfalt, oamenii au încercat să-l ajute aşa cum au putut. Timp de 4 ore s-a chinuit calul să-şi revină. Oamenii, mişcaţi de durerea animalului, i-au adus din case pături, mere şi morcovi. Între timp, poliţiştii locali au oprit traficul, iar un echipaj de pompieri a intervenit pentru a ridica animalul vlăguit. Calul a fost spus pe picioare doar după ce la faţa locului a ajuns şi un veterinar. Medicul susţinea că animalul nu părea înfometat. Nimeni nu înţelege de ce a ajuns calul în această stare dar cert este că stăpânul său, care se afla într-o stare avansată de ebrietate, nu a putut să spună ce s-a întâmplat pentru că a fost transportat de urgenţă la spital.

România se poate „lăuda”, din păcate, cu tot mai multe cazuri de maltratare a animalelor. Numai în ultimele zile, stăpânul unui alt cal a postat pe o reţea de socializare cum îşi chinuia animalul pentru a arăta cât de puternic este cu scopul de a-l vinde ulterior. Iar la Galaţi, un taximetrist a călcat cu maşina intenţionat un câine maidanez fără motiv, ci doar ca să se distreze. Toate se întâmplă în contextul în care legislaţia este mult prea permisivă – de cele mai multe ori, cei care schingiuiesc animalele se aleg numai cu o amendă. Un proiect de lege care să înăsprească pedepsele pentru maltratarea necuvântătoarelor se află ar urma să fie aprobat, însă aleşii întârzie să îl adopte.