Angajată de la Poarta Albă, sechestrată

DISTRIBUIȚI

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost la un pas să fie violată de doi deţinuţi, Doar o minune a făcut ca femeia să scape neatinsă, din mâinile infractorilor. Cei doi au sechestrat-o pe tânără într-o toaletă a închisorii şi au ameninţat-o cu un cuţit. Reprezentanţii penitenciarului au deschis o anchetă.

Incidentul s-a petrecut ieri după-amiază, în timpul unei şedinţe care se desfăşura la clubul de activităţi al Penitenciarului şi la care participau mai mulţi deţinuţi. Cei doi au folosit un cuţit improvizat pentru a o ameninţa pe angajată. Bărbaţii au obligat-o pe femeie să intre în cea mai apropiată toaletă şi au încercat să o agreseze sexual.

Conducerea penitenciarului a fost anunţată imediat iar incidentul va fi investigat de procurorii de la parchetul din Medgidia.

Cei doi deţinuţi sunt anchetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol în Codul Penal aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 7 ani, iar dacă este săvârşită cu ajutorul şi sub ameninţarea unei arme pedeapsa poate merge de la 3 la 10 ani închisoare.

Surse din cadrul penitenciarului spun că cei doi bărbaţi ispăşesc pedepse pentru infracţiuni de tâlhărie şi viol şi că mai aveau doar câteva luni până la eliberare.