Anchetă după Marşul Unirii

DISTRIBUIȚI

Ministrul de interne, Dragoş Tudorache a anunţat astăzi că jandarmii au acţionat conform procedurilor legale sâmbătă, în timpul incidentelor de la Marşul Unirii Basarabiei cu România. A menţionat totodată că se va face o anchetă internă în cazul jandarmilor care au acţionat şi reţinut 2 dintre organizatori pentru a se vedea dacă au respectat legea s-au au folosit forţa mai mult decât trebuia. Ministrul de interne, Dragoş Tudorache a anunţat astăzi că jandarmii au acţionat conform procedurilor legale sâmbătă, în timpul incidentelor de la Marşul Unirii Basarabiei cu România. A menţionat totodată că se va face o anchetă internă în cazul jandarmilor care au acţionat şi reţinut 2 dintre organizatori pentru a se vedea dacă au respectat legea s-au au folosit forţa mai mult decât trebuia.

După ce în spaţiul public s-au dus discuţii aprinse asupra modului în care au acţionat jandarmii sâmbătă, Ministrul de Interne a făcut astăzi precizări legate de ancheta din acest caz.
O stare de nervozitate generală a fost creată după reţinerea liderului mişcării, George Simion.

Dragoş Tudorache anunţă totuşi că jandarmii care i-au reţinut pe cei doi organizatori vor fi anchetaţi pentru a se stabili clar dacă au intervenit conform prevederilor legale.

Ministrul de Interne susţine deasemenea că jandarmii au încercat pe tot timpul manifestaţiei dialogul cu protestatarii şi organizatorii.