Amendat pentru postări online

DISTRIBUIȚI

Atenţie la ce scrieţi pe reţelele de socializare! Pentru prima dată în România, un tânăr din Vrancea a fost amendat cu 600 de lei pentru postările online. El spune că a criticat primăria oraşului în care locuieşte. Dar primarul, care l-a şi reclamat la poliţie, susţine că tânărul a pătat imaginea instituţiei pe care o conduce prin expresii jignitoare.

Un tânăr din Odobeşti, judeţul Vrancea este protagonistul primului caz din ţara noastră de sancţionare a unei persoane pentru postările din mediul virtual. Cosmin spune că a publicat pe două reţele de socializare, ambele administrate de el, critici la adresa primăriei oraşului în care locuieşte. Iar în urma postărilor a fost amendat cu suma de 600 de lei de poliţiştii din localitate.

Cel care a fost subiectul postărilor lui, primarul localităţii Odobeşti are o altă părere. Aşa că a depus o plângere la poliţie.

Acum pe pagina tânărului nu se regăseşte nicio postare jignitoare.

Dar reclamanţii spun că au probe. Au salvat toate postările cu injurii şi le-au dus la poliţie.

În 2014 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţuie a decis că paginile înregistarte pe reţelele de socializare nu reprezint? spaţiu privat, ci public. Tânărul va contesta amenda primită.