AMBULANŢA, FOLOSITĂ CA TAXI

DISTRIBUIȚI

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov se află în centrul unui noi scandal! Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris astăzi că salvările au fost folosite ilegal pentru transportul mai multor persoane influente către clinici din străinătate. Printre cei care au beneficiat de transport se numără procurori, medici şi oameni de afaceri, scrie Tolontan.

Cătălin Tolontan susţine că mai multe persoane, care nu erau în stare critică sau cazuri sociale, au fost transportate cu ambulanţa către spitale din străinătate. În schimb, pacienţii ar fi plătit două, trei mii de euro pentru aceste servicii.

Un şofer care lucrează pe o ambulanţă a declarat pentru tolo.ro: „Suntem puşi să facem aceste transporturi care pot fi uşor depistate pentru că drumul cu GPS-ul până la graniţă nu poate fi şters. Apoi, GPS-ul se întrerupe.” Şoferul susţine că traseele nu pot fi justificate, iar banii se dau cash la directoare, fără ca şoferii sau eventualul asistent ori medicul însoţitor să îi vadă.

Şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov spune că Ministerul Sănătăţii ştie despre aceste transporturi care se fac la cererea sa şi cu aprobarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Ministerul Sănătăţii susţine însă că aceste deplăsari nu se fac la cererea sa şi că Departamentul Sănătăţii de Urgenţă îşi dă acordul pentru transferul pacienţilor în străinătate.