Alina Gorghiu, audiată la ICCJ

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a fost audiată astăzi la Curtea Supremă. Ea a dat declaraţii în calitate de martor, în dosarul în care fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie, MIhail Vlasov, a fost trimis în judecată pentru dare de mită. Alina Gorghiu a explicat în faţa magistraţilor cum a ajuns semnătura ei pe lista celor care susţineau proiectul de lege menit să treacă Oficiul Naţional  al Registrului Comerţului, de la Ministerul Justiţiei în subordinea Camerei de Comerţ a României

Puţin înainte de ora 9 dimineaţa Alina Gorghiu a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiată a doua oară în acest dosar, după ce iniţial a răspuns întrebărilor magistraţilor de la Curtea de Apel.

Alina Gorgiu le-a precizat în faza de urmărire penală procurorilor că deputatul Florin Iordache este cel care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului. Preşedintele PNL deţinea la acel moment calitatea de arbitru la Curtea de Arbitraj a Camerei de Comerţ, iar numirile erau făcute chiar de Mihail Vlasov, conform relatărilor din presă în anul 2013.

Alina Gorghiu susţine că nu a citit întreg proiectul legislativ.

Preşedintele liberalilor nu a vrut să explice ce discuţii a avut cu Mihail Vlasov despre acest proiect legislativ.

În dosarul isntrumentat de DNA există o interceptare între Mihai Vlasov şi Florin Iordache, actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor.  În discuţii, Vlasov indică numele mai multor parlamentari care trebuie să semneze acest proiect legislativ. Printre numele menţionate de Vlasov este şi cel al Alinei Gorghiu şi Ion Chelaru.

În acest caz, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov pentru dare de mită şi iniţierea unei campanii pentru obţinerea sprijinului politic pentru ca acest proiect să fie adoptat. În acest caz au mai fost audiaţi, tot ca martori, şi  Bogdan Olteanu, Florin Iordache, dar şi Victor Babiuc, fost ministru Ministru al Apărării.