Alexandru Ioan Cuza are de astăzi un bust sculptat în zăpadă în faţa unui bloc din Galaţi. Bustul a fost realizat de un pensionar, mare fan al chipurilor care au marcat istoria ţării. Cum mâine este ziua Micii Uniri, gălăţeanul s-a gândit că este cel mai nimerit să-l creeze pe domnitorul care a făcut-o posibilă

DISTRIBUIȚI

Alexandru Ioan Cuza are de astăzi un bust sculptat în zăpadă în faţa unui bloc din Galaţi. Bustul a fost realizat de un pensionar, mare fan al chipurilor care au marcat istoria ţării. Cum mâine este ziua Micii Uniri, gălăţeanul s-a gândit că este cel mai nimerit să-l creeze pe domnitorul care a făcut-o posibilă. În anii trecuţi a mai dăltuit, tot în zăpadă, bustul lui Eminescu şi Cuminţenia Pământului. Anul acesta, din păcate, nu a nins prea mult şi a avut probleme cu ,,materia primă”.

Când vine iarna, Petru Darie, un gălăţean în vârstă de 76 de ani, sculptor împătimit în lemn şi modelator de lut, îşi pune imaginaţia la treabă şi creează din zăpadă busturi ale marilor oameni din istoria românilor. Astăzi, el le-a făcut o bucurie vecinilor şi l-a realizat pe domnitorul Micii Uniri, Alexandru Ioan Cuza. A lucrat fără model, iar zăpada a luat-o de pe locurile de parcare, pentru că în acest an nu a nins prea mult.

Vecinii sunt încântaţi, unii îl ajută, alţii doar admiră. Dar tuturor le place că, în fiecare an, când este zăpadă, chipurile marilor oameni ai neamului sau opere ale lor apar în faţa blocului, făcute din omăt.

Cu chiu cu vai şi cu toată zăpada strânsă, bustul lui Cuza a fost gata şi mâine, de ziua Micii Uniri, va putea fi admirat în faţa blocului de vecini şi trecători. I-au pus chiar şi un tricolor marelui domnitor.

Petru Darie este mulţumit că, şi în acest an, chiar cu zăpadă puţină a reusit din nou să le reamintească vecinilor şi trecătorilor chipul emblematic pentru Unirea Principatelor Române. Cuza este şi mai apropiat gălăţenilor deoarece a fost şi pârcălab de Galaţi.