Alarmă falsă cu bombă la spital

DISTRIBUIȚI

Alertă cu bombă la Spitalul Militar Central din Capitală. Un apel la 112 era să transforme o zi obişnuită de vineri într-o tragedie. La capătul firului, o voce de adolescent, potrivit unor surse judiciare, susţinea că la Spitalul Militar ar fi o bombă. De urgenţă, la faţa locului au ajuns pirotehniştii şi o echipă operativă a IGPR. După mai bine de o oră, din fericire, alarma s-a dovedit a fi falsă.

La ora 12 şi 34 de minute, un apel la 112 anunţa că în incinta spitalului militar din Capitală ar fi o bombă. Imediat, locul a fost împrejmuit de oamenii legi, iar echipa de pirotehnişti a luat la verificat fiecare colţisor.

La numărul de pe care s-a dat alarma, nu s-a putut suna înapoi. Apelantul şi-a închis telefonul. Între timp, la spital nimeni nu a fost evacuat. Însă cei care au aflat de alarmă, mai slabi de îngeri, s-au speriat şi voiau să iasă cât mai repede afară. Alţii nu au ştiut nimic sau chiar au crezut că totul a fost o simulare.

Cel mai probabil apelul a fost o glumă, mai ales că, potrivit unor surse judiciare, cel care a dat apelul ar fi avut voce de copil.