Al treilea deces din cauza gripei a avut loc la Botoşani. O femeie de 40 de ani a murit la Spitalul Judeţean. Femeia suferea şi de alte afecţiuni, iar medicii spun că şansele de supravieţuire au fost extrem de mici în condiţiile în care aceasta s-a prezentat foarte târziu la spital

DISTRIBUIȚI

Al treilea deces din cauza gripei a avut loc la Botoşani. O femeie de 40 de ani a murit la Spitalul Judeţean. Femeia suferea şi de alte afecţiuni, iar medicii spun că şansele de supravieţuire au fost extrem de mici în condiţiile în care aceasta s-a prezentat foarte târziu la spital.

Femeia de 40 de ani era din mediul rural şi nu a fost vaccinată antigripal. Aceasta s-a prezentat la medic în stare foarte gravă, când şansele sale de supravieţuire erau aproape de zero. Mai exact, ea a încercat timp de 7 zile să se trateze singură şi abia apoi s-a dus să vadă un doctor.

Specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică fac un apel către populaţie să se vaccineze împotriva gripei pentru a evita astfel de finaluri.

Cazul de la Botoşani este al treilea din ţară din acest sezon, după ce un adolescent de 15 ani a murit în Sălaj şi o femeie de 69 de ani a murit în Bucureşti.