ADIO, SEBASTIAN PAPAIANI!

DISTRIBUIȚI

A fost ziua despărţirii de actorul Sebastian Papaiani. Zeci de oameni l-au condus pe ultimul drum pe cel care i-a încântat în cele aproape şase decenii de carieră cu roluri memorabile. Actorul îşi va dormi somnul de veci pe aleea artiştilor din cimitirul Bellu. Acum, din păcate, toată Brigada BD este… dincolo.

Într-o zi frumoasă de toamnă, Sebastian Papaiani a fost condus pe ultimul drum de prieteni şi de colegi.

În mica biserică de la Universitate s-au înghesuit oameni  apropiaţi lui Bică, oameni care i-au lăsat flori, lumânări şi gânduri bune. În ultima vreme actorii sunt într-o permanentă stare de doliu. Aproape că nu e săptămână în care moartea să nu le răpească vreun prieten.

Cu fiecare trecere dincolo, rândurile actorilor se rup. Sunt tot mai puţini, mai singuri şi mai vulnerabili în faţa morţii. Indiferent de boli, greutăţi şi supărări, mulţi aleg ca publicul să nu ştie ce îi doare. Aşa a fost şi Sebastian Papaiani, despre care puţini oameni au ştiut că e bolnav.

În urma lui Sebastian Papaiani rămân multe roluri memorabile, adevărate lecţii de teatru şi de film. Păcală, Ieremia sau Plutonier Căpşună dunt doar trei personaje pe care le-a jucat ireproşabil. Actorul se va odihni veşnic pe aleea artiştilor din cimitirul Bellu.