Adio, impozitul pe cifra pe afaceri. Cât despre taxa de solidaritate, aceasta rămâne în cărţi, cel puţin pentru moment

DISTRIBUIȚI

Adio, impozitul pe cifra pe afaceri! Cât despre taxa de solidaritate, aceasta rămâne în cărţi, cel puţin pentru moment. Ea ar urma să se aplice pentru persoanele fizice care încasează peste 14.000 de lei. De asemenea, cresc contribuţiile la sănătate şi pensie pentru angajaţi, însă salariile nu se micşorează. Toate aceste decizii au fost anunţate de premierul Mihai Tudose şi de şeful social-democraţilor, Liviu Dragnea.

După o şedinţă de aproximativ trei ore a coaliţiei PSD-ALDE s-a ajuns la concluzia că măsura ce prevedea impozitarea companiilor pe cifra de afaceri nu ar aduce mari beneficii statului, ci dimpotrivă. Ar fi existat riscul ca mulţi oameni de afaceri să se retragă de pe piaţă. Acest impozit a fost introdus în programul de guvernare pentru a fi taxaţi anumiţi şefi de companii private, care sfidează statul şi care nu raportează tot profitul.

Având în vedere taxa de solidaritate, posibilitatea aplicării ei nu dispare momentan. Executivul ar vrea să impună această taxă persoanelor fizice cu venituri de peste 14.000 de lei. Deocamdată nu a fost stabilit un prag.

De asemenea, vor creşte contribuţiile la pensii şi la sănătate pentru angajaţi. Până la 25% pentru pensii şi până la 10% pentru sănătate. Asta nu înseamnă, însă, că angajaţii vor primi mai puţini bani în mână, a explicat şeful PSD.

Cât despre subiectul privind impozitarea Bisericii Ortodoxe Române, acesta pare a fi unul închis pentru şeful de la Palatul Victoria.

La şedinţa coaliţiei de astăzi au participat prim-minsitrul, Liviu Dragnea, minsitrul Finanţelor, primarul Capitalei şi câţiva membri ALDE. Mare absent a fost al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta este în vacanţă.