ADINA BUZATU, SUB CONTROL JUDICIAR

DISTRIBUIȚI

Adina Buzatu, celebra femeie de afaceri din lumea modei anchetată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, se află sub control judiciar, pe cauţiune, pentru 60 de zile. Trebuie să plătească 300 de mii de lei şi până acum avocatul ei nu a anunţat dacă va contesta măsura luată de anchetatori. Procurorii sunt convinşi că şi-ar fi câştigat averea prin inginerii financiare ilegale şi o acuză că nu a plătit taxe şi impozite, ci facturi, şi că a scos cu sacoşa banii din bancă, aşa încât s-au întors tot la ea.

Mai bine de 8 ore a stat Adina Buzatu în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Aceştia au anunţat-o că o bănuiesc de evaziune fiscală şi spălare de bani, infracţiuni pe care le-ar fi săvârşit împreună cu alte 26 de persoane. Anchetatorii spun că sumele de bani rulate prin circuritul fictiv depăşesc 100 de miloane de lei.

Adina Buzatu a fost plasată sub control judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile. Astfel, suma pe care aceasta va trebui să o plătească este de 300 de mii de lei. Este însă posibil ca vedeta să conteste măsura luată de anchetatori, dar şi suma stabilita pentru cauţiune, la Curtea de Apel Ploieşti.

La ieşirea din sediul parchetului, Adina Buzatu nu a vorbit cu jurnaliştii şi a avut tot timpul zâmbetul pe buze. La un moment dat a fost pusă în dificultate de avocaţii care o însoţeau, atunci cand nu ştiau cu ce maşină vor pleca spre Bucureşti.

În acest caz în care apare şi numele regizorului şi scriitorului Eugen Burada, cel care apare şi pe genericul filmului Nea Mărin Milardar.