Dezbatere în Parlamentul European privind situaţia democraţiei şi a justiţiei din România

DISTRIBUIȚI

Dezbatere în Parlamentul European privind situaţia din România

Frans Timmermans declarat că „ordonanţa de urgenţă şi proiectul de legislaţie, un pas înapoi în ultimii 10 ani. Fac un apel Guvernului să se răzgândească. România merită politicieni care sprijină lupta anti-corupţie”.

„De ce acum pe ultima sută de metri, când mergea totul bine, România se întoarce şi o ia în direcţia opusă. Fac apel Guvernului să nu se angajeze pe acest drum. Nu întoarceţi spatele acestei evoluţii”.

Esteban Gonzalez Pons, europarlamentar din partea Grupului Partidului Popular European (Creştin Democrat), este de părere că „miza dezbaterii este efectul acestor ordonanţe”.

Ca să faci parte din Uniunea Europeană, trebuie să recunoşti o serie de valori, iar justiţia trebuie să fie echidistantă”.

„Guvernul român întoarce spatele unor ani îndelungaţi de luptă împotriva corupţiei şi are un comportament abuziv. Cerem în mod oficial Guvernului să revină înapoi. Când greşeşti trebuie să recunoşti”

Barbara Spinelli, membru al Grupului Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică, a declarat că ” este o ruşine cum au acţionat cei de la putere în această privinţă”.

De asemenea, este de părere că „argumentul folosit nu stă în picioare. A fost folosit şi în Italia, însă se adoptă decrete pentru a permite unor politicieni să scape de închisoare. Toţi cei care denunţă aceste legi au dreptate.”

 

Disclaimer: The content of this communication is classified as ADEVARUL HOLDING SRL Confidential and Proprietary Information.