Actorul britanic John Hurt, cunoscut pentru rolurile din filme precum „The Elephant Man”, a murit la 77 ani. Acum doi ani de zile el a fost diagnosticat cu cancer pancreatic

DISTRIBUIȚI

Actorul britanic John Hurt, cunoscut pentru rolurile din filme precum „The Elephant Man”, „Alien” sau „Midnight Express”, a murit la 77 ani . Acum doi ani de zile el a fost diagnosticat cu cancer pancreatic. Anunţul decesului a fost făcut de agentul său.

John Hurt a fost unul dintre cei mai prolifici actori britanici cu prestaţii remarcabile atât pe marele ecran, cât şi în producţii de televiziune sau pe scenă. Peste 200 de titluri sunt incluse în biografia actorului care a debutat foarte tânăr şi despre care cunoscuţii şi criticii spun că nu a refuzat niciun rol care i-a fost oferit. În 1966 avea să fie remarcat pentru o partitură secundară într-un film de Oscar – A Man for all seasons. Au urmat o mulţime de alte pelicule cum ar fi Rillington Place sau The Naked Civil Servant, film în care John Hurt a interpretat un personaj homosexual.

Despre această partitură, însuşi John Hurt a admis că a avut nevoie de curaj, dar înţelegerea personajului a fost cea care a făcut diferenţa.

Pentru BBC, John Hurt a interpretat rolul împăratului roman Caligula.

A urmat un alt rol curajos, care i-a adus şi una dintre cele două nominalizări la Oscar din carieiră – Omul Elefant.

Generaţiile tinere l-au văzut în seria Harry Potter, iar pentru contribuţia adusă teatrului din Regatul Unit, regina Elisabeta a doua a Marii Britanii i-a acordat în 2015 titlul nobiliar de SIR. Însă tot în 2015 John Hurt avea să fie diagnosticat cu cancer pancreatic, boală cu care s-a luptat, dar care s-a dovedit a fi mai puternică decât el. Actorul s-a stins azi noapte, la vârsta de 77 de ani.