Acţiunile la purtător nu sunt o crimă perfectă. O spune Laura Codruţa Kovesi, în contextul în care o anchetă jurnalistică dezvăluie că Liviu Dragnea ar avea acţiuni majoritare la purtător la firma Tel Drum

DISTRIBUIȚI

Acţiunile la purtător nu sunt o crimă perfectă. O spune Laura Codruţa Kovesi, în contextul în care o anchetă jurnalistică dezvăluie că Liviu Dragnea ar avea acţiuni majoritare la purtător la firma Tel Drum, o abonată la contracte din bani publici. Procurorul-şef al DNA mai spune că firma cu pricina a mai fost anchetată într-un dosar penal, care, însă, a fost clasat acum şapte ani. Între timp, pe masa procurorilor Anticorupţie se mai află încă un dosar care vizează aceeaşi companie şi în care au dat deja cu subsemnatul apropiaţi de-ai lui Liviu Dragnea.

Reacţia procurorului-şef al DNA vine după ce, într-un raport al Direcţiei Generale de Protecţie Internă publicat de Rise Project, Liviu Dragnea apare ca fiind deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător la firma Tel Drum. După apariţia documentului, DNA a extins ancheta aflată deja pe rol de mai bine de un an. Nu este, însă, primul dosar penal care vizează firma cu pricina.

Laura Codruţa Kovesi nu a spus dacă ancheta avea sau nu legătură cu Liviu Dragnea. Cert este, totuşi, că mai mulţi apropiaţi de-ai şefului PSD au dat cu subsemnatul la DNA în dosarul deschis în luna februarie a anului trecut. În schimb, Liviu Dragnea nu pare surprins de anchetă, ba chiar susţine că se aşteaptă să fie audiat de DNA „şi dacă plouă”.