Aceleaşi promisiuni electorale

DISTRIBUIȚI

În doar două zile se dă startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Politicienii, însă, îşi împart deja de săptămâni bune critici aspre. Sunt buni în vorbe, mai prost stau la prezentarea programelor concrete pentru electorat. În plus, şi anul acesta, oamenii politici îşi fac campanie pe seama copiilor şi bătrânilor. Motivul? Reprezintă categoriile vulnerabile, spun psihologii.

Mai sunt doar două luni până la alegerile pentru un nou legislativ, iar în discursurile celor mai mulţi politicieni cuvintele „copii” şi „bătrâni” par a fi cele de bază.

Discursurile din această perioadă au un scop bine definit, iar riscul de a cădea în capcana lor este foarte mare, sunt de părere psihologii.

De altfel, de la an la an, românii par a fi tot mai dezamăgiţi de politicieni. Potrivit celor mai recente cercetări sociologice, românii au cea mai mare încredere în pompieri, armată şi jandarmerie.

Cei care mai au totuşi o fărâmă de speranţă vin cu sfaturi pentru viitori aleşi ai neamului.

La rândul lor, tinerii simt că nu mai au niciun motiv să meargă la vot.

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 11 decembrie, iar campania electorală se desfăşoară în perioada 11 noiembrie-10 decembrie.