A venit iarna

DISTRIBUIȚI

Iarna a început deja să se facă simţită, chiar dacă în unele zone ale ţării vremea este încă frumoasă. Pe multe şosele din România se circulă în condiţii de iarnă, iar drumarii au scos utilajele de des-zăpezire. Viscolul şi ninsoarea abundentă au creat deja primele probleme la munte, iar turiştii care nu aveau maşinile echipate cu anvelope de iarnă au fost nevoiţi să facă cale-ntoarsă.

Vremea s-a răcit brusc în toată ţara, iar în localităţile de la munte s-a aşternut zăpada. Judeţul cel mai afectat este Gorj. Traficul este restricţionat şi se circulă greu din cauza viscolului.

Turiştii au fost luaţi prin surprindere de vremea rea. Cei care se aflau la plimbare, dar nu aveau maşinile echipate cu anvelope de iarnă au fost nevoiţi să facă cale-ntoarsă spre cabane.

Traficul a fost restricţionat din cauza viscolului, dar şi a zăpezii abundente, pe cea mai înaltă şosea din ţară, Transalpina.

Vântul suflă cu putere şi la această oră şi troieneşte zăpada de pe carosabil, iar asfaltul este acoperit de un strat de zăpadă îngheţată. Nici drumarii nu pot să intervină, pentru că tot efortul lor este anulat de viscol.

Transalpina nu este însă singura şosea din ţară pe care se circulă în condiţii de iarnă. La Bâlea lac, două maşini au rămas înzăpezite, iar în Cluj, la cota 1200 ninge neîncetat de noaptea trecută.  Şi în judeţul Alba, la peste 2000 de metri altitudine, s-a depus strat de zăpadă, iar pe Transfăgărăşan stratul de zăpadă ajunge la 10 centimetri.