A născut cu uterul mamei

DISTRIBUIȚI

O poveste incredibilă vine din Suedia unde o procedura medicală extraordinară a făcut posibil ca un copil să fie născut după ce mama lui a fost supusă unui transplant de uter. Persoana donatoare a fost chiar bunica băieţelului care s-a născut perfect sănătos.

Emelie Erikson a descoperit că s-a născut fără uter la vârsta de 15 ani, atunci când, intrigată de absenţa menstruaţiei a mers la un medic de specialitate. Doctorul i- a spus atunci că, din păcate, nu va putea niciodată să aibă copii. Anii au trecut, iar Emelie a citit sute de articole şi tratate despre cum medicina modernă poate duce la crearea de organe din  celule stem. În căutările sale, tânăra a aflat despre un medic suedez, Mats Brannstrom, care a pus bazele unor tehnici de transplant de uter, în premieră mondială. Încântată, i-a povestit totul mamei sale. 

A urmat apoi o fertilizare in vitro, confirmată de prezenţa unei sarcini în evoluţie, printr-un test care i-a bucurat pe toţi – părinţi, bunici şi medic, deopotrivă. Nouă luni mai târziu s-a născut Albin, un bebeluş perfect.

Povestea lui Emelie Eriksson nu este unică. Acelaşi medic a mai reuşit procedura de transplant uterin în cazul altor 5 femei care, toate, au adus pe lume bebeluşi sănătoşi 

Micuţul Albin are acum aproape doi ani şi cine ştie…poate barza…îi va aduce un frăţior sau o surioară.