A murit în timp ce aştepta ambulanţa. Un bărbat din Piatra-Neamţ, căruia i s-a făcut rău pe stradă, şi-a găsit sfârşitul după ce a zăcut mai bine de 30 de minute pe asfalt, fără salvare. Câţiva trecători l-au observat pe bărbat întins pe şosea şi au sunat imediat la 112. În ciuda apelurilor disperate ale martorilor, oamenii spun că Ambulanţa a ajuns la faţa locului prea târziu

DISTRIBUIȚI

A murit în timp ce aştepta ambulanţa. Un bărbat din Piatra-Neamţ, căruia i s-a făcut rău pe stradă, şi-a găsit sfârşitul după ce a zăcut mai bine de 30 de minute pe asfalt, fără salvare. Câţiva trecători l-au observat pe bărbat întins pe şosea şi au sunat imediat la 112. În ciuda apelurilor disperate ale martorilor, oamenii spun că Ambulanţa a ajuns la faţa locului prea târziu. Omul îşi dăduse ultima suflare pe betonul rece. Oamenii, care au asistat neputincioşi la întreaga scenă, dau vina pe operatorul 112.

Scenele halucinante au loc pe o stradă circulată din oraş. În imagini se vede cum mai mulţi oameni se apropie de un bărbat căzut la pământ. Este inconştient şi se pare că s-a lovit la cap în cădere, aşa că unul dintre martori le cere oamenilor din jur să aştepte Ambulanţa. Rând pe rând, mai multe persoane pun mâna pe telefon şi sună la 112.

Minutele trec, iar unul dintre martori cere, din nou, disperat ajutor la numărul unic de urgenţă.

Poliţiştii ajung şi ei în scurt timp la faţa locului, însă nu pot face prea multe. Între timp, unul dintre trecători încearcă să-i acorde primul ajutor bărbatului.

Mai bine de jumătate de oră ar fi zăcut bărbatul pe asfalt. După 30 de minute de la primul apel, spun martorii, echipajul de prim ajutor ajunge la faţa locului şi începe manevrele de resuscitare. Fără niciun rezultat, însă. Omul s-a stins în aşteptarea salvatorilor.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.