A început sfântul scandal de la Iaşi

DISTRIBUIȚI

A început balamucul anual, la Iaşi! Mii de pelerini au venit să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, iar cei mai mulţi, până acum, sunt din Voluntari! 110 autocare au transportat peste 6.500 de oameni care au vrut, musai, să atingă moaştele imediat ce au pus piciorul pe tărâm moldovenesc. Tupeul lor i-a scos din sărite pe ceilalţi credincioşi, care stau la coadă de câteva zile…Priviţi ce a ieşit!

Când şirul indian al celor abia coborâţi din autocare a năvălit spre Catedrala Mitropolitană, ignorând restul enoriaşilor care aşteptau de după garduri, a început scandalul! Obosiţi şi îngheţaţi de atâta stat în frig, oamenii au răbufnit!

Degeaba au încercat jandarmii să le explice că, de fapt, cei veniţi din Voluntari vor să intre în catedrală să se închine! Cei care aşteptau să facă acelaşi lucru, dar afară, la baldachin, n-au mai ascultat şi s-au răzbunat. Au împins gardurile şi au strigat că vor ca toată lumea să stea la aceeaşi coadă.

Dar nu le-au lămurit, aşa că scandalul a continuat.

De partea cealaltă, cei veniţi de la Voluntari, veseli şi entuziaşti şi-au văzut liniştiţi de programul aprobat şi susţinut atât de jandarmi, cât şi de preoţi.

În timp ce aceşti pelerini au scopul lor precis, cu care au plecat de la Voluntari, alţii, nedormiţi de mai bine de 24 de ore din judeţele Moldovei, au alte dorinţe de la Sfânta Cuvioasă Paraschiva şi o roagă cu totul altceva.

După ora 6.30, racla sfântă a fost scoasă afară, în curtea catedralei.

Până duminică, sunt aşteptaţi la Iaşi peste 500 de mii de pelerini.