A fost dechis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă la cea mai mare maternitate din Moldova. Doi bebeluşi prematuri au murit, iar alţi doi primesc îngrijiri după ce au fost infectaţi cu Klebsiella. „A fost o coincidenţă nefastă”., spun reprezentaţii spitalului. Nu acelaşi lucru îl gândesc părinţii bebeluşilor, care în loc de cameră trebuie să pregătească acum mormântul

DISTRIBUIȚI

A fost dechis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă la cea mai mare maternitate din Moldova. Doi bebeluşi prematuri au murit, iar alţi doi  primesc îngrijiri după ce au fost infectaţi cu Klebsiella. „A fost o coincidenţă nefastă”., spun reprezentaţii spitalului. Nu acelaşi lucru îl gândesc părinţii bebeluşilor, care în loc de cameră trebuie să pregătească acum mormântul. În apărarea lor, medicii mai spun că infecţiile se întâlnesc la orice spital din lume şi că prematurii sunt predispuşi la deces.

Viaţa s-a oprit pentru cei doi prunci nou-născuţi după 9, respectiv 18 zile. Pe lângă faptul că ambii erau prematuri, ambii au murit din cauza infecţiei cu Klebsiella. După ce şi alţi doi bebeluşi au fost infectaţi, la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, acolo unde s-a întâmplat totul, a fost declanşată o anchetă epidemiologică. Numai că, susţin reprezentanţii spitalului, nu au fost găsiţi germeni patogeni. Mai mult, deşi părinţii bebeluşilor, care se pregătesc acum de înmormântare arată cu degetul spre ei, aceştria nu-şi asumă vreo vină şi pun întreaga responsabilitate în seama… neşansei şi a faptului că pruncii nu au petrecut suficient timp în burrta mamei.

Mai mult, spun că unul dintre prunci ar fi luat bacteria de la mamă.

Reprezentanţii DSP nu au însă aceeaşi variantă. După ce au prelevat probele, autorităţile aşteaptă rezultatul. Au  şi câteva variante legate de posibilele cauze ale infecţiei.

După ce părinţii copilului de 19 zile au depus plângere, poliţia a deschis un dosar penal pentru  neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă.

Mai mult, poliţiştii au decis ca unuia dintre pruncii morţi să i se facă autopsia.

Tragedia a ajuns până la urechile Consiliului Judeţean Iaşi. Un fost directior administratov al spoitalului, acum consilier local, vrea ca lucrurile să nu rămână aşa.

Mai mulţi părinţi au povestit că au stat cu teamă pe tot parcursul internării cu bebeluşii la Maternitatea Cuza Vodă, cea mai mare unitate medicală cu acestă specializare din Moldova.