Peste 50.000 de oameni au ieşit în stradă, duminică seara, în Capitală, să arate că se opun adoptării ordonanţelor privind graţierea și modificarea codurilor penale. A fost cel mai mare protest de după Revoluţie

DISTRIBUIȚI

Peste 50.000 de oameni au ieşit în stradă, duminică seara, în Capitală, să arate că se opun adoptării ordonanţelor privind graţierea, modificarea codurilor penale şi dezincriminarea abuzului în serviciu. A fost cel mai mare protest de după Revoluţie. Manifestanţilor din Bucureşti li s-au alăturat alte zeci de mii în mai multe oraşe din ţară. Au ieşit în stradă cu mic, cu mare, determinaţi să-şi facă auzit punctul de vedere. Protestatarii s-au oprit aseară la sediul CNA, la Palatul Parlamentului şi la Ministerul Justiţiei, apoi manifestaţia a continuat în piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului.

Piaţa Universităţii, kilometrul Zero al Capitalei, ora 17.00. Oamenii nu au întârziat să apară, pregătiţi cu pancarte. Mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socializare aşa că tineri, pensionari, părinţi cu copii, cu toţii au ieşit din case hotărâţi să-şi strige cu putere nemulţumirile.

După numai o oră, manifestanţii aflaţi de o parte şi de cealaltă a pieţei Universităţii au rupt cordonul de jandarmi şi au ocupat bulevardul…

Iar numărul lor a continuat să crească rapid. Rândurile se măreau de la un minut la altul, oamenii ieşeau din staţiile de metrou, de pe străzile adiacente şi se alăturau manifestanţilor.

În jurul orei 19.00 erau deja 20.000 de protestatarii care s-au îndreptat paşnic spre sediul instituţiei avocatului poporului, CNA, Palatul Parlamentului şi Ministerul Justiţiei.

Peste 50.000 de oameni au ieşit în stradă, în Capitală, duminică seara, iar manifestanţii spun că dacă nu se renunţă la ordonanţele prinvind graţierea şi modificarea codurilor penale, vor ieşi din nou în stradă… şi mai mulţi!