46 de câini de luptă erau crescuţi ilegal în nişte cuşti din apropierea unui bloc din Brăila! Exasperaţi de gălăgia pe care o făceau, dar mai ales îngroziţi de ideea că ar putea evada, locatarii au sunat la poliţie şi au cerut ajutor. Oamenii legii au descins în crescătoria clandestină, i-au făcut dosar penal proprietarului şi l-au amendat cu o mie de lei

DISTRIBUIȚI

46 de câini de luptă erau crescuţi ilegal în nişte cuşti din apropierea unui bloc din Brăila! Exasperaţi de gălăgia pe care o făceau, dar mai ales îngroziţi de ideea că ar putea evada, locatarii au sunat la poliţie şi au cerut ajutor. Oamenii legii au descins în crescătoria clandestină, i-au făcut dosar penal proprietarului şi l-au amendat cu o mie de lei.

George Petcu are 29 de ani (foto in cutter) şi o pasiune teribilă pentru câinii de luptă: creşte în Brăila, pe terenul unchiului său, zeci de exemplare din rasele pitbull, boerbull, bandog şi metis. E conştient că sunt extrem de agresivi şi că pot face mult rău dacă ajung în libertate, aşa că îi ţine legaţi cu lanţuri groase, de pomii fructiferi din livadă. Le-a construit cuşti şi-un padoc de 10 boxe. Chiar şi aşa, cei care locuiesc în blocul din apropiere sunt terorizaţi de spaimă.

Oamenii au chemat poliţiştii în ajutor, sperând că îi vor scăpa de fiarele dezlănţuite. Dar nu s-a întâmplat aşa.

Amenda de 1000 de lei i-a fost dată proprietarului din cauză că, deşi are condamnări pentru infracţiuni contra persoanei, a crescut şi deţinut câini de luptă supuşi înregistrării.

Abia la finalul anchetei se va stabili ce se va întampla cu toţi cei 46 de câini de luptă.