40 de români de etnie romă au revoltat locuitorii unui mic oraş din statul american Pennsylvania. Imigranţii fac mizerie, nu respectă regulile de circulaţie, sacrifică găini în curte şi chiar defechează pe stradă, spun americanii

DISTRIBUIȚI

40 de români de etnie romă au revoltat locuitorii unui mic oraş din statul american Pennsylvania. Imigranţii fac mizerie, nu respectă regulile de circulaţie, sacrifică găini în curte şi chiar defechează pe stradă, spun americanii. Românii au ajuns acum două luni în Statele Unite, unde au cerut azil. Ei invocă persecuţiile la care sunt supuşi în ţara natală.

600 de locuitori din localitatea California, aflată în apropierea oraşului Pittsburgh, au semnat o petiţie prin car cer autorităţilor să ia măsuri în privinţa noilor vecini. Aceştia sunt romi care au plecat din Bucureşti din cauza prejudecăţilor rasiale la care erau supuşi. Localnicii spun că românii nu sunt obişnuiţi cu stilul de viaţă din State şi vorbesc foarte puţin sau deloc limba. Prin urmare, nu se pot înţelege foarte bine.

Românii au ajuns în Statele Unite şi au fost luaţi în primire de Biroul de Imigraţie şi Vămi. Ulterior, ei au fost eliberaţi şi încurajaţi să îşi găsească locuinţe, ca parte a unui program guvernamental de detenţie alternativă. Mai multe persoane din grupul lor sunt monitorizate prin brăţări cu localizare prin GPS.

Pe de altă parte, mulţi dintre localnici sunt înţelegători cu noii oaspeţi. Autorităţile au promis că vor iniţia un program de integrare a romilor care va dura trei luni. Alţi locuitori şi-au oferit ajutorul ca să îi înveţe limba şi să le arate mersul lucrurilor din această comunitate din Pennsylvania.